Setmanari Sóller

133
anys

Ajuntament i col·lectiu de moros multats per l'incident pirotècnic del Firó

La Delegació del Govern ha imposat una sanció de 601 euros a l’Ajuntament de Sóller i una altra de la mateixa quantia al col·lectiu de «moros» del Firó per l’incident ocorregut durant el simulacre del passat mes de maig en què va resultar ferit un participant.

Els fets van passar el dia 14 de maig durant la recreació de l’atac corsari a la plaça Constitució. Un canó simulat en el qual s’introdueix pirotècnia no es va disparar immediatament després de encendre la metxa i llavors un membre del col·lectiu, que és precisament un dels responsables dels artefactes explosius, va passar per davant de la boca del canó en el mateix moment de la deflagració, que el va aplegar de ple resultant amb cremades a la cara i el coll.

Dies després la Guàrdia Civil va investigar el que havia passat i va denunciar tant al consistori com a col·lectiu per una infracció greu de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana.

En el seu informe Delegació considera els organitzadors d’aquest simulacre responsables d’una «omissió, insuficiència o falta d’eficàcia de les mesures de seguretat o precaucions obligatòries» en el maneig de la pirotècnia, el que va tenir com a resultat que una persona resultés «amb cremades de primer i segon grau». A l’Ajuntament el sanciona per ser el «responsable de les mesures de seguretat».

Les multes imposades són les mínimes per a aquestes faltes que són sancionables fins a la quantia de 30.000 euros. El Consistori ja va aprovar dimarts en la Junta de Govern no al·legar i abonar la sanció, que en aquest cas es veurà reduïda a la meitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris