Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller donarà més facilitats per accedir a les subvenciuons de l'IBI

El Ple ordinari del mes d’agost aprovarà una modificació de les condicions establertes per l’Ajuntament durant aquesta legislatura per optar a subvencions destinades a pagar una part de l’IBI, per compensar en certa mesura la pujada continua de la base impositiva.

Catalina Esteva va explicar que «la idea és revisar les bases a fi de fer-ho més fàcil als titulars que s’hi vulguin acollir». Per una banda es simplificarà la tramitació burocràtica i per l’altra «es modificaran els requisits referents a titularitat immobiliària dels sol·licitants i a l’IPREM». Aquest darrer paràmetre és l’Indicador Públic de Renda a Efectes Múltiples, i és un índex utilitzat a Espanya com a referència i per a la concessió d’ajudes i subvencions,

Alguns dels canvis que s’inclouran serà la possibilitat de poder accedir als ajuts malgrat es tengui una segona titularitat immobiliària «sempre que aquesta no proporcioni cap tipus d’ingrés, com una plaça d’aparcament propi o un olivar en explotació agrària de conreu directe», explicà la regidora.

La utilització de l’IPREM permetrà que a la convocatòria ja es fixi la quantitat exacta de la renda que permeti demanar la subvenció que, segons la regidoria «va dirigida bàsicament a persones mileuristes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.