Setmanari d'informació local - 138 anys

Els restaurants constaten una important davallada de clients aquest estiu

Els restaurants de Sóller i sobretot del Port estan passant una de les pitjors temporades dels darrers anys degut a una notablement menor afluència de clients, una disminució que xifren que és d’entre un 15 i un 20 per cent en comparació al passat estiu. Alguns parlen «d’un 50 per cent menys de clients»
Alguns dels establiments consultats atribueixen la baixada als límits que aquest any s’han començat a posar al lloguer vacacional, ja que asseguren que els que «tot i que tèoricamet al Port res no ha canviat molts propietaris no han pogut legalitzar les seves places i no es volen arriscar». Creuen que els llogaters d’aquestes places «sortien a dinar o a sopar als establiments de la zona».
D’altres empresaris consultats ho atribueixen però a una «suma de factors» entre els quals inclouen fins i tot «el mundial de futbol». La disminució de Turisme ha estat notada també pel Ferrocarril de Sóller que xifra en un 15% la baixada en relació a l’any passat. Per part dels hotelers, aquest estiu l’ocupació és similar a la d’anys anteriors, o una mica per davall, aproximadament un 3 per cent menys. Així i tot el mes de juny les estadístiques de l’aeroport parlaven d’un augment d’arribades al voltant 3 en relació al juny del 2017.

Normalització

Alguns analistes atribueixen la baixada del turisme enguany a tota l’Illa a una «normalització» de les xifres ja que en els darrers any el turista comunitari que tradicionalment viatjava a l’estiu a destinacions com Turquia o Tunísia ha retornat a aquests països degut a una relativa pacificació i control de l’activitat terrorista que en els exercicis anteriors va provocar una major afluència a Balears, com a destinació més segura.
A nivell local (Port de Sóller) cal recordar que hi ha dos hotels menys que l’any passat ja que el Marbell està tancat i el Porto Sóller ha reobert fa sols uns dies com a Bikini Hotel. Això ha suposat fins ara unes 400 pernoctes menys que l’any passat que s’ha reflectit en terrasses i restaurants. Per altra banda molts dels establiments de primera línia tenen uns preus «massa elevats» segons alguns observadors, en bona part atribuïble a la carestia dels lloguers, que fàcilment arriben als 9.000 euros mensuals per local. També hi ha qui apunta a una «sobre oferta» de restauració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.