Setmanari Sóller

133
anys

La barca que vigila els alguers de posidònia vendrà aquesta setmana al Port

Finalment els Agents de Medi Ambient vigilaran -al menys durant uns dies- el fondeig sobre posidònia a la badia del Port. Les denuncies a les xarxes socials sobre aquesta activitat, ara per ara no regulada dins la badia, han forçat a que la Conselleria de Medi Ambient a anunciar que aquesta setmana desplaçarà al Port l’embarcació que opera al litoral de Tramuntana. Dies enrere la Conselleria, davant la petició cursada per l’Ajuntament, li havia notificat per escrit que no disposava de suficients recursos per fer aquesta inspecció.

Això no obstant e regidor de Medi Ambient, Josep Puig, ha anunciat que l’Ibanat «ens ha notificat que la setmana que ve la barca de vigilància de la posidònia serà al Port de Sóller». Puig recorda que «es tracta d’una de les mesures demanades pel Consistori, per evitar que els vaixells ancorin sobre les praderies de posidònia del nostre Port».

Això no obstant ara per ara serà complicat poder evitar que les embarcacions fondegin ja que ni el fondeig dins la badia està regulat -una competència de Costes que pot assumir Ports de Balears però que ja s’ha descartat per aquest estiu- ni les taques de posidònia i d’altres fanerògames marines que hi ha dins la rada estan cartografiades de forma oficial, no figurant per ara tant de forma específica al decret de protecció de la Posidonia oceanica a Balears.

Cal recordar que el decret de posidònia encara noi ha entrat en vigor i que Medi Ambient ha destinat aquest estiu 15 embarcacions a tot el litoral balear per «assessorar» sobre les formes de fondejar sense fer malbé la planta marina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris