Setmanari d'informació local - 138 anys

Consell i Ajuntament de Deià hauran de pagar solidàriament per una de les demolicions de Llucalcari

La Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha comunicat al Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Deià altres dues resolucions en relació a les seves respectives responsabilitats en l'atorgament de llicències d'obra als xalets de Llucalcari que van ser demolits després d'un llarg litigi.

En aquest cas es tracta de dues sentències recaigudes per sengles reclamacions de responsabilitat patrimonial presentades en el seu moment pels propietaris contra l'Ajuntament, per haver atorgat en el seu moment les corresponents llicències d'obra.

En un d'aquests dos processos (altres ja tenien sentències fermes) el tribunal exclou del procediment al Consell Insular i, per tant, no li imposa cap responsabilitat de caràcter patrimonial ni tampoc a l'Ajuntament. No obstant això, en un segon procediment si que condemna de forma solidària al Consell de Mallorca al costat del Ajuntament de Deià al pagament de les indemnitzacions per responsabilitat patrimonial, que ascendeixen a 253.862,85 euros en favor de Marlene Richter ja 253.862, 85 euros en favor de Christian Lempelius, propietaris d'un dels xalets enderrocats. A més ambdues institucions han d'abonar els interessos legals que corresponguin des del 31 de març del 2012.

Des del Consell s'ha assenyalat que aquesta última sentència ha estat ja objecte de recurs davant el TSJIB. L'Ajuntament de Deià era part en aquest contenciós per considerar que el Consell de Mallorca va ser també en el seu moment coresponsable de l'atorgament de les obres, ja que el consistori les va atorgar amb informes favorables.

Segons l'alcaldessa, Magdalena López, «aquesta sentència ens dóna la raó, tot i que l'Ajuntament ja ha pagat fa temps la part que li correspon, així com l'import d'altres sentències fermesperò consideravem que el Consell també havia d'assumir la seva opart de responsabilitat. Cal dir que en aquest cas concret els propietaris reclamaven una indemnització de 2,5 milions d'euros a més d'altres 160.000 per «danys morals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.