Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern atura la possibilitat de posar tumbones i para-sols a Tuent

ESCORCA - El GOB presenta alegaciones a la instalación de hamacas y sombrillas en la playa de Cala Tuent | A. P.¶

El Govern Balear, a través de la Conselleria de Medi Ambient, ha aturat mitjançant un informe vinculant, el projecte de dotació d’aquesta emblemàtica platja de para-sols i hamaques, tal i com havia sol·licitat un particular a Costes. De moment, Tuent seguirà essent una platja verge i sense serveis turístics, almenys aquest estiu.

Aquest informe ha estat emès per la Direcció General de Biodiversitat i Espais naturals, que s’oposa al projecte per dotar d’instal·lacions de temporada la cala. L’informe té caràcter vinculant i per tant Costes no podrà autoritzar la instal·lació d’hamaques.

En l’informe s’assenyala que la instal·lació de para-sols i hamaques «deterioraria la qualitat paisatgística» de la zona en generar «un impacte visual important». Diu també que produirà un efecte crida que donaria lloc a una «situació es saturació» que «disminuiria la qualitat ecològica» de la cala: deterioraria també la vegetació silvestre, produiria processos d’erosió i alteració geomorfològica del litoral i un increment del renou ambiental i dels residus. L’informe adverteix també de l’elevat risc d’incendis en Tuent i que, donades les petites dimensions de la cala, les hamaques causaran «molèsties als usuaris». En atenció als motius exposats, segueix l’informe signat per la directora del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, es considera que el projecte per instal·lar hamaques «no s’adequa als objectius de l’espai natural protegit».

Aquest informe se suma a les al·legacions contra l’explotació de la platja que aquesta mateixa setmana havien signat 236 persones, la majoria d’elles veïns de Tuent o usuaris freqüents. També el GOB havia al·legat en el seu moment contra el projecte d’explotació.

236 al·legacions

En les al·legacions particulars els recurrents sol·licitaren a Costes que rebutgés la petició de posar para-sols i hamaques a l’emblemàtica cala, en concret 40 hamaques i 20 para-sols.

Van formular dos tipus d’al·legacions: unes en que esgrimien motius mediambientals i altres en què exposaven un raonament jurídic. En les primeres recorden que la cala de Tuent va ser declarada Paisatge Pintoresc, que forma part del Paratge Natural de la Serra i que és Zona d’Especial Protecció per a les Aus. Afegeixen que Tuent «ja aguanta una quantitat prou important de gent» i que «de cap manera es pot facilitar l’accés» a més persones. Estimen «contradictori» haver demolit l’edifici de Can Ganxo (fa uns anys, a l’empara de la Llei de Costes) i haver denegat altres sol·licituds d’instal·lacions de serveis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.