Setmanari d'informació local - 138 anys

Campanya d'Aqualia contra el llançament de tovalloletes al vàter

La utilització massiva de tovalloletes humides en les llars de Sóller està provocant que l’acumulació de fibres i teixits en les canonades de sanejament causin avaries per embussos, bloquejos, trencaments interns per escalfament, etc. a la xarxa de clavegueram.

Aqualia així ho ha volgut mostrar, juntament amb els responsables municipals, per cridar l’atenció sobre aquesta problemàtica. L’empresa va presentar dimarts a l’Ajuntament la campanya que, amb el Consistori, posa posen en marxa per promoure conductes responsables.

«Amb el simple gest de tirar aquestes tovalloletes o qualsevol altre residu a la paperera, es milloraria sensiblement aquesta problemàtica i redundaria en el bon funcionament de les infraestructures hidràuliques de Sóller, així com de les pròpies instal·lacions particulars dels veïns», va explixar el batle, Jaume Servera.

El missatge de la campanya, «El vàter mai com a paperera», es difondrà a través de bàners, comunicació a través de la factura de l’aigua, insercions publicitàries i cartells en els banys dels hotels del municipi. A través d’aquestes eines s’adverteix de les conseqüències negatives de llançar residus al vàter tals com tovalloletes, olis o fàrmacs.

Durant la presentació de la campanya, la responsable d’Aqualia a Sóller, Cristina Forteza, va mostrar a petita escala per què llançar tovalloletes al vàter resulta totalment contraproduent per a la xarxa de sanejament, ja que «no es desfan en contacte amb el líquid com la cel·lulosa de la qual està fet el paper higiènic». En dues cubetes plenes d’aigua va ficar tovalloletes i paper higiènic respectivament i ho va remoure diverses vegades mostrant-se com el paper higiènic s’esmicolava, mentre que les tovalloletes romanien inalterades, tot i que en molts dels envasos d’aquest tipus de producte s’indica que es poden llençar pel vàter.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.