Setmanari d'informació local - 138 anys

La nova normativa sobre alcohol preveu multes de fins a 100.000 €

Aquest estiu ja estarà en vigor la nova ordenança municipal sobre begudes alcohòliques -que s’ha venut denominant com a ‘ordenança contra el botellot’ que regularà tot allò relacionat amb les begudes alcohòliques al municipi, tant venda com publicitat i promoció.

La normativa preveu per primera vegada un règim de sancions i suposarà una important eina legal perquè la Policia Local o el servei d’inspecció municipal pugui imposar sancions. La sanció màxima per una infracció molt greu por arribar als 100.000 euros, mentre que la sanció mínima en la categoria d’infraccions lleus és de 100 euros.

L’ordenança fa una especial incidència en determinar a quins llocs es pot despatxar alcohol i presta especial atenció a la protecció dels menors davant el consum d’alcohol. De fet l’incompliment de les prescripcions referides a menors van des d’un mínim de 1.000 euros fins als 10.000 de sanció màxima.

També es limita molt a tot l’àmbit municipal tot allò relacionat amb la publicitat i venda de begudes; delimita horaris i llocs de venda i limita a escasses excepcions la permissivitat en la via pública.

Precisament aquest darrer apartat era especialment esperat per la Policia Local ja que actualment no disposava d’eines per perseguir el consum d’alcohol -sobre tot entre els joves- als espais públics, un costum cada vegada més estès durant les festes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.