Setmanari Sóller

133
anys

Sóller s’enfronta a perdre la meitat dels Policies Locals per una sentència

991

21-04-2017

La plantilla de la Policia Local de Sóller -igual que la de molts altres Ajuntaments de l’Illa- s’enfronta a quedar reduïda dràsticament el proper estiu.

En el cas de Sóller 13 agents d’un total de 25 es troben en règim d’interinitat i temen que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ratifiqui en breu una sentència anterior que va se recorreguda pel Govern segons la qual els interins perdrien la seva condició d’agents de l’autoritat i per tant les seves funcions policials -per exemple de denúncia o detenció- es veurien totalment limitades. Això suposaria en la pràctica el col·lapse del sistema de Policia Local a les Balears on fins a 600 agents interins es podrien quedar sense poder fer feina com en l’actualitat

Els Policies afectats -que dissabte van participar en una protesta col·lectiva a Palma reclamant solucions- estan a l’espera del que dictamini l’alt tribunal però estan convençuts que la sentència serà idèntica que la del contenciós administratiu que declarà il·legal la contractació de policies interins.

En el cas de Sóller la plantilla està formada actualment per 25 agents (un incorporat aquesta mateixa setmana), quan la necessitat del servei seria de 38. Dels 25, més de la meitat són interins i es podrien veure afectats per aquesta sentència que els deixaria inhabilitats per al servei.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris