Setmanari d'informació local - 138 anys

La taronja sollerica torna cap a França després d’un segle

Després de quasi un segle sense exportar de forma regular taronges de Sóller a França, la Cooperativa Sant Bartomeu ha venut aaquest país una primera partida de més de sis tones de taronges de la Vall que han estat adquirides per un comercialitzador del país veïnat.

El president de la Cooperativa, Miquel Gual, assegura que aquesta empresa francesa «va sol·licitar unes mostres de fruit i aquest interès es va traduir en una primera partida de sis tones, la qual cosa és una excel·lent notícia per als nostres pagesos perquè això és una prova del potencial que encara hi ha».

Segons Gual el destí final d’aquesta partida -que espera que no sigui només que la primera- és la comercialització a la menuda en borses de 2 quilos cada una, el que significa que el producte solleric arribarà a les taules de 3.000 nous consumidors».

Gual assegura que la segona comanda de la mateixa importadora «ja està en marxa i la bona notícia és que tornam vendre taronja a França».

Fins el moment les partides cap a França es limitaven a petites quantitats ja que existien altres clients com «una botiga de delicadeses a Paris», però en cap cas parlàvem d’aquestes quantitats.

Ara l’objectiu de la Cooperativa es aconseguir a la fi la Indicació Geogràfica Protegida per tal que «la taronja de Sóller sigui realment de la Vall, la qual cosa ara no es pot controlar com ja hem constatat algunes vegades».

R.S.S.

L’Ajuntament ha començat a instal·lar a plaça pilons de ferro als costats de la via per tal de dividir l’espai i limitar en certa mesura la facilitat de circulació de vehicles. Es tracta d’una doble mesura de seguretat, d’una part de protecció contra possibles i hipotètics atropellaments intencionats i de l’altra per delimitar la via del tramvia.

La brigada d’obres ha estat l’encarregada de col·locat aquests elements a càrrec del pressupost ordinari de senyalització i de manteniment de vies públiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.