Setmanari d'informació local - 138 anys

La Parròquia reposarà la creu rompuda el passat Dijous Sant

19765

L’incident va ser sens dubte l’aspecte més comentat de les processons de Setmana Santa. La darrera caiguda de Jesús, escenificada pel penitent que porta la Creu i que es fa al final de la processó de Dijous Sant a les escalonades de Sant Bartomeu va ocasionar la rotura de la creu de fusta que portava aquest penitent anònim que va quedar rompuda amb varis bocins.

Segons han explicat fonts properes a l’església es tracta d’una creu de finals del segle XIX i per tant dotada d’un cert valor. Afortunadament el penitent no va patir danys tot i que com es pot veure en diferents vídeos que han circulat aquests dies per les xarxes socials, la caiguda va ser severa i alguns fragments s’haguessin pogut clavar al seu cos.

La Parròquia encara no ha decidit formalment que farà amb aquest símbol religiós que forma part del patrimoni parroquial però les fonts consultades han donat per fet que la creu de fusta històrica «serà restaurada» . tampoc noi es descarta que per a anys successius s’utilitzi una còpia de la creu, que és de grans dimensions, tot i que no és completament massissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.