Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Xeremiers de Sóller viuen uns dies d’intercanvi cultural a la vila de Sète

Una vegada més els Xeremiers de Sóller es desplaçaren aqusta passada Setmana Santa a Sete per participar a una nova trobada dels integrants del projecte Arc Nord Mediterrània, del que formen part.

Començaren sonant dins el vaixell l’Hermion, una reproducció de la fragata original francesa que participà a la guerra d’independència americana, tota una experiència pels sollerics.

El segon dia emularen un viatge en el temps, i varen acompanyar els tropes del Marquès de la Fayette a embarcar-s’a l’Hermione per ajudar els americans en la seva lluita per l’independència (una miqueta com és Firó.

El dissabte participaren a la Desfilada general amb les tripulacions dels vaixells d’Escali a Sète. Foren els encarregats d’amenitzar amb els músics d’Arc Nòrd Mediterrània. La processó marítima i la celebració que va seguir al teatre del mar va reunir a representants de totes les religions davant gairebé 2000 persones.

També participaren a una desfilada nocturna amb un final molt emotiu davant el port de Sete on cantaren l havanera sollerica, fet que els va emocionar ja que era el destí històric de les taronges de Sóller

Al darrer dia de la seva estada a Sète, varen ser convidats a fer un passeig memorable amb barca pels canals de Sète, tot un privilegi.

Una experiència inoblidable pels Xeremiers de Sóller que participaran a altres trobades i segurament alguna tindrà a Sóller com a escenari en els propers mesos. Han tornat prou satisfets.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.