Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Bennàssar instal·la les seves escultures als espais públics de Sóller

Si l’any passat l’obra pictòrica de Joan Bennàssar (Pollença, 1950) va impactar i sorprendre amb la seva instal·lació al decrèpit teatre Defensora i va contribuir així en bona mesura a tornar posar en valor aquest espai escènic, l’artista ha continuat amb el seu projecte de fer de Sóller un referent cultural de l’Illa amb la instal·lació de diversos grups escultòrics de grans dimensions a diferents espais públics de Sóller i del Port.

«Les meves escultures en aquests espais emblemàtics, com la Miranda de Santa Caterina o la vorera i les roques de la platja del Port, o el parc de Sa Calatrava, poden agradar o no a molts però la creació del debat ens sens dubte un dels objectius de l’art i estic segur que aquestes figures no deixaran a ningú indiferent»,.. Així ho explicava l’autor durant la col·locació d’algunes de les grans escultures antropomorfes al costat del Museu de la Mar, aquest dijous passat.

També altres espais públics i privats de la ciutat compten ja amb aquesta obra la qual cosa permet fer «un itinerari cultural que va encara més atractius aquestes espais sollerics que ben segur que es traduiran amb milers de fotografies i comentaris».

L’artista pollencí -de reconegut prestigi internacional, ha estat convidat a exposar les seves obres a Miami (EEUU) un projecte que durà a terme a continuació del de Sóller in aquestes grans obres estaran exposades a l’aire lliure fins a finals de 2019.

El batle, Jaume Servera ha destacat que les escultures de Bennàssar podran ser contemplades per tothom i donaran encara més atractiu als nostres espais verds.

L’exposició d’escultures, que es complementa amb una mostra pictòrica i també peces tridimensionals al Museu de Sóller, s’inaugurarà formalment aquest migdia. Els espais públics on s’han instal·lat són el parc de la Calatrava, amb dos grups de figures que ‘sorprenen’ el vianant; la Miranda de Santa Caterina i espais annexos a l’oratori, amb tres obres més, l’escullera i la platja del Través (aquest dos darrers grups guaitant a la mar Mediterrània, una de les principals fonts d’inspiració de Bennàssar); la rotonda d’entrada a Sóller des de la carretera de Palma, l’estació del tren de Sóller i els jardins privats de Can Grec, al camí de Sa Figuera.

Bennàssar ha instal·lat les seves grans obres de materials àrids a altres punts costaners i espais illencs, entre d’ells a la costa de Can Picafort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.