Setmanari d'informació local - 138 anys

Els cítrics sollerics es posen en valor a la Fira de la Taronja

La taronja de Sóller és famosa pel seu sabor, quantitat de suc i propietats organolèptiques que la fan única a l'Illa. No obstant això els agricultors de la vall han vist com any rere any el producte ha anat perdent valor. Això ha començat a canviar ara i aquest dissabte, en un dia que durant el matí va ser de plena primavera, es va posar una altra vegada de manifest aquest canvi de tendència.
La dotzena edició de la Fira de la Taronja va atreure cap a la Vall de Sóller i Fornalutx a milers de persones a la plaça, que van convertir aquest espai en un gran taulell per a aquest producte estrella que ara lluita per la seva supervivència i que espera aconseguir aviat una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o fins i tot, una Denominació d'Origen.
L'Ajuntament i el clúster d'empreses locals que enguany s'han posat al capdavant de l'organització van considerar a més la importància d'atendre una de les reivindicacions del sector agrícola solleric: que la Fira coincidís amb l'època d'inici de la temporada i no amb el final.
Per això la data avançada a principis de març va permetre que l'esdeveniment no es basés només en l'oferta gastronòmica sinó que fos un mercat pagès en el qual es poguessin adquirir i tastar les varietats locals i també productes gastronòmics -i fins i tot cosmètics- elaborats amb taronges i llimones.
El programa, inaugurat per representants municipals, es va desenvolupar durant tot el dia amb actes de tota mena, inclosa l'animació musical i un circuit nocturn de tapes. Les activitats es perllongaran fins al mes d'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.