Setmanari d'informació local - 138 anys

Dijous recala al Port el veler 'Astral', que ha salvat 15.000 refugiats

El veler «Astral» de l’ONG Proactiva Open Arms, que ha salvat la vida a 15.000 persones a la crisi dels refugiats a la Mediterrània, recalarà al Port de Sóller el dijous dia 8 de març e la seva gira que el durà a altres sis ports de Balears per compartir la seva experiència.

El Govern balear col·labora amb Proactiva Open Arms perquè el veler de rescat faci escala en diversos ports i difongui la seva tasca mitjançant visites gratuïtes. La ciutadania, en un horari de portes obertes, i en particular els escolars en una actuació específica dirigida a centres escolars, podran visitar el vaixell.

Davant les xifres de persones mortes i desaparegudes a la ribera mediterrània, el Govern assenyala que «té la voluntat i responsabilitat d’actuar, tant en l’acció humanitària com a la sensibilització i informació sobre aquesta crisi humanitària».

Des de l’any 2017, aquest veler s’empra per sensibilitzar escolars i ciutadans mostrant la situació d’emergència humanitària a la Mediterrània central i la seva tasca de salvament a persones que fugen per mar de conflictes bèl·lics, persecució i pobresa. La visita a l’Astral permetrà fer-se una idea real de les situacions crítiques que pateixen els emigrants.

Proactiva Open Arms és una organització humanitària de salvament marítim espanyola que des de 2015 està rescatant persones a la Mediterrània. Des de la seva fundació han rescatat més de 58.000 persones, primer, a l’illa grega de Lesbos i posteriorment, a la ruta de la mediterrània central entre Líbia i Itàlia.

Des de Sóller Solidari s’ha organitzat una visita el dijous capvespre i el tren de Sóller ha posat a disposició de l’entitat 40 places de tramvia gratuïtes per a qui vulgui visitar el vaixell aquest dia. El divendres matí també es podrà visitar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.