Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell vol promocionar els productes sollerics a Dinamarca

El Consell de Mallorca promourà els productes agroalimentaris mallorquins a Dinamarca, una iniciativa que pot significar una gran oportunitat per donar a conèixer el producte local en aquest país escandinau.

En el marc d’aquesta iniciativa, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha visitat la Cooperativa Agrícola de Sóller al costat del vice-cònsol d’Espanya a la ciutat danesa d’Aarhus, el mallorquí Jaume Ferrer. La Cooperativa es converteix així en la primera empresa que es podrà beneficiar d’aquesta promoció econòmica impulsada per la institució insular, exportant els seus productes a aquest nou mercat.

Segons es va explicar des del Consell, aquest fet serà possible «gràcies al suport de Jaume Ferrer, qui serà l’interlocutor amb Dinamarca. Ferrer havia mostrat el seu interès en conèixer de primera mà els productes de Mallorca i la d’ahir va ser la segona visita realitzada a l’Illa.

Les relacions amb Dinamarca es van iniciar el passat estiu, quan el president va viatjar al país nòrdic amb la intenció d’establir lligams comercials i culturals entre els territoris.

Miquel Ensenyat va voler posar en valor el treball realitzat pels agricultors a Mallorca i, en concret, a la Serra de Tramuntana. «Els agricultors són els que contribueixen a que aquesta terra tingui una fesomia tan particular, són els encarregats de cuidar les terres perquè ens donin els productes de qualitat».

Per la seva banda el vice-cònsol Ferrer va manifestar a Sóller que «Mallorca Mallorca pot oferir uns productes extraordinaris, de gran qualitat com la taronja, l’ametlla, l’oli, la nostra gastronomia en general» i remarcà que el suport i l’aval del Consell «és possible per obrir aquesta via comercial, de gran interès», Per Ferrer «oferir quantitat és important, però la qualitat marca la diferència» també remarcà que «l’oli d’oliva comença a tenir molta acceptació a Dinamarca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.