Setmanari d'informació local - 138 anys

Mig milió d’euros en ajuts a finques dins espais protegits

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), organisme que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, ha convocat unes ajudes, amb una partida de cinc-cents mil euros, destinades a la conservació del patrimoni cultural i natural situat a les explotacions agrícoles de les Illes Balears.

El límit màxim d’ajuda són deu mil euros per finançar fins al 80 % de les inversions. Se’n poden beneficiar totes les explotacions situades a zones d’especial interès natural o paisatgístic (LIC, ZEPA, parcs naturals, reserva de la biosfera i patrimoni de la UNESCO). Les finques de la Serra de Tramuntana en seran especialment beneficiades.

Per informar d’aquestes ajudes i de la forma d’obtenir-les FOGAIBA durà a terme una sessió informativa a la Cooperativa Sant Bartomeu (el proper dia 9 de gener) ja que el termini màxim per demanar les subvencions és el dia 31 d’aquest mes.

Des de la Conselleria de Medi Ambient es recorda que amb aquestes ajudes «es pretén és reconèixer el rol d’aquelles explotacions agrícoles que es troben en un entorn protegit on hi ha patrimoni natural o cultural que s’ha de conservar». S’assegura a és que, «per primera vegada a les Illes Balears es dóna una ajuda directa al sector agrari que ve finançada per l’impost de turisme sostenible per conservar el nostre patrimoni natural i cultural que tenim a les explotacions agràries»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.