Setmanari d'informació local - 138 anys

Acaben els treballs de la restauració de la rosassa de Sant Bartomeu

Els treballs iniciats en el mes d’abril per a la recuperació i restauració de la rosassa modernista de l’església parroquial de Sant Bartomeu estan arribant al final.
La retirada de la gran lona que durant aquests mesos ha cobert la rosassa i els vitralls va sorprendre dilluns a molts ciutadans, sobretot perquè aparentment res no ha canviat. No obstant això, els tècnics que durant aquest temps han treballat en la rehabilitació s’han afanyat molt per restaurar gairebé un per un els centenars de vidres que conformen la rosassa, molts d’ells afectats per les vibracions del trànsit intens que hi ha al plaça Constitució o per les dilatacions i contraccions dels marcs de plom o elements d’obra de la rosassa.
La inversió realitzada supera els 120.000 euros, quantitat que la parròquia de Sant Bartomeu esperava cobrir a través de la campanya llançada a aquest efecte, tot i que el Bisbat va avançar el finançament perquè les obres es puguin dur a terme.
La direcció tècnica de l’obra ha estat a càrrec de l’arquitecte solleric Joan Soler, de l’arquitecte tècnic del Bisbat, Bartomeu Bennàsar, i de l’especialista en restauració de patrimoni Maria Carbonell. D’altra banda, els components de la rosassa i vitralls laterals han estat restaurats in situ per Paula Castillo i Luís Moreno
La rosassa i els dos vitralls de la façana daten de 1909 i es van instal·lar en 1910 segons un disseny de l’autor de la reforma modernista, Joan Rubió. Van costar 5.000 pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.