Setmanari d'informació local - 138 anys

El nou redactat del decret de posidònia també permetrà protegir l'alguer del Port

El Govern Balear ha fet cas de les nombroses al·legacions presentades al projecte de Decret de protecció de les praderies de posidònia i assegurarà la protecció de totes les zones recobertes per aquesta planta . Així ho ha avançat el director general d’Espais Naturals, Miquel Mir, en declaracions realitzades aquesta setmana a la televisió pública de Balears.

Diverses entitats com Terraferida o el GOB, a més de molts ajuntaments costaners, com el de Sóller, havien criticat la redacció del decret i denunciat que aquest no garantia la protecció de petites zones de posidònia, ecològicament , molt importants, i sols de les grans praderies de més d’una hectàrea. Alguers com el del Port de Sóller quedaven totalment fora de la possibilitat de ser protegits de l’ancoratge, segons expressà en la seva al·legació l’Ajuntament.

Segons les declaracions fetes per Mir, el Govern «estudiarà la fórmula per deixar clar al decret els nous paràmetres de protecció, ja sigui la definició que es fa al text legal de ‘praderia’ o bé especificant que el fondeig és una activitat prohibida sobre tota zona poblada de posidònia.

Els ecologistes han valorat positivament que el Govern estigui disposat a revisar el text en un sentit més proteccionista però demanen un règim de sancions més sever per als infractors.

Per la seva banda el GOB ha anat més lluny i ha demanat que quedi prohibit qualsevol tipus d’ancoratge que no sigui «ecològic».

Alguns fonts dels sector nàutic consultades veuen amb molta preocupació aquests canvis ja que en algunes zones l’ancoratge es podria veure dràsticament limitat i crear greus problemes a les nombroses embarcacions que durant l’estiu fondegin fins i tot a llocs com el Port de Sóller, on tampoc no hi ha amarratges disponibles. La vigilància serà un altre tema de debat a l’hora d’aplicar el decret.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.