Setmanari d'informació local - 138 anys

Abaqua experimenta amb un bacteri per minvar les males olors de Son Puça

L'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha iniciat una sèrie de proves en el procés de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Son Puça dirigides a intentar que aquesta instal·lació deixi d'emetre males olors o, almenys, que aquesta molesta conseqüència de la manca de capacitat de la depuradora es vegi notablement minorada.
Es dóna la circumstància que en aquesta època de l'any, coincidint amb el període de màxima activitat de les tafones, solen augmentar notablement les males olors a causa que les oliasses, o residus procedents de la fabricació de l'oli d'oliva, arriben a molta quantitat a aquesta instal·lació.

Bacteri

El regidor de Medi Ambient, Josep Ll. Puig, ha informat que l'empresa encarregada del manteniment de la depuradora experimenta des de fa uns dies amb un bacteri que accelera el procés microbiològic dels residus i aconsegueix que no es desprenguin olors tan fortes. Segons Puig, «des Abaqua s'ha assegurat que encara hauran de passar uns dies per saber si el procediment ha tingut èxit». Les males olors de Son Puça són motiu de recurrents queixes davant l'Ajuntament, especialment per part dels veïns de la barriada de l'Horta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.