Setmanari d'informació local - 138 anys

Dos dies dedicats als estudis locals sobre Sóller i Fornalutx

Divendres l’Ajuntament de Fornalutx va acollir les primeres sessions i l’acte inaugural de les XII Jornades d’Estudis Locals de Sóller i Fornalutx, un esdeveniment organitzat pel Grup de Recerca i estudis Sollerics (GRES) en col·laboració amb els Ajuntaments de la Vall.

En aquesta ocasió les Jornades han estat dedicades a la figura de l’investigador i cronista de Sóller Francesc Pérez i Ferrer.

Unes 60 persones assistiren a les primeres sessions i a l’acte inaugural que va estar presidit pels batles de Sóller i Fornalutx, Jaume Servera i Toni Aguiló.

Les primeres comunicacions van ser de gran interès del públic. Van intervenir, Pere Frontera, Antoni Quetglas, Jaume Deyà, Tomàs Vibot, Josep A. Morell, Maria del Mar Umbert i el GRES que per boca del seu president, Josep Morell, va llegir una semblança de Francesc Pérez i la seva tasca. Precisament va ser el fill d’aquest, l’historiador Plàcid Pérez, l’encarregat de llegir la ponència inaugural d’aquestes Jornades amb el títol de «Un cop d’ull a la vila de Sóller a la Baixa Edat Mitjana» tema sobre el que ha centrat els seus estudis principals al llarg de la seva carrera com investigador.

El dissabte continuaren les sessions de comunicacions i debat, també amb un interessant programa. Al llarg del matí presentaren els resums dels seus treballs Joan Rosselló Geli i Maria Cortès; Lluc Garcia Socias; Carles Constantino i Carol Constantino; Josep Bauzà Pizà; Aina Mora; Lluís Castaldo Paris; Celso Calviño; Pau Tomàs; Josep A. Morell i Antoni Nigorra; i, finalment, Antoni Aulí, Joan Cánovas, Joan Pons i Jaume Soler.

El les Jornades d’Estudis Locals, continuà després amb un dinar que es celebrà a Sa Vinyassa i el capvespre amb una visita guiada a l’església de Sant Felip Neri, al barri de l’Alqueria del Comte.

En aquesta edició de les Jornades la participació ha estat una mica inferior que en els anys anteriors. Així i tot hi han participat 24 investigadors que han presentat 20 comunicacions, totes elles amb temes de gran interès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.