Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB i APAEMA demanen al Consell que deixi de fumigar les vores de les carreteres

24947

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) i l'Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (Apaema) han demanat al Consell de Mallorca que deixi de fumigar les vores de les carreteres per controlar la vegetació.

Segons ha explicat en un comunicat l'entitat ecologista aquest dimecres, la institució insular ha recuperat «amb intensitat» aquesta metodologia.

Des del GOB han recordat que el 2013 el Consell va adoptar un acord intern per a deixar d'utilitzar la fumigació massiva com a sistema fonamental per al control de la vegetació a les vores de carretera.

Durant els anys posteriors el control de la vegetació es va realitzar bàsicament amb mitjans mecànics, recorrent a la fumigació només a determinats punts on la desbrossada era tècnicament complicat o era un problema per a la circulació dels vehicles.

«Desgraciadament els darrers mesos estam assistint a una recuperació de les velles pràctiques, i hem pogut ser testimonis de fumigacions en diverses carreteres on la utilització de mitjans mecànics sembla bé viable», han lamentat.

A més, han recriminat que les esquitxades poden suposar una contaminació per deriva dels cultius de finques ecològiques, «el que els implicaria la retirada del seu segell ecològic durant dos anys i per tant greus perjudicis per als productors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.