Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament de Catalunya vota l'abolició de la monarquia i Sánchez respon que «el rei ha de quedar al marge del debat»

24829

El Parlament de Catalunya ha condemnat el discurs del rei espanyol Felip VI, la seva «intervenció al conflicte català» i la «justificació de la violència» en el discurs que va fer el 3 d'octubre de l'any passat, després de les càrregues policials de l'1-O.

L'hemicicle ha aprovat una resolució de Catalunya en Comú-Podem en aquest sentit amb els vots dels comuns, JxCat i ERC i l'abstenció de la CUP. La resta de grups hi ha votat en contra. El text també demana l'abolició de la monarquia, que defineix com una «institució caduca i antidemocràtica».

La reprovació del rei espanyol s'ha aprovat en les votacions del ple monogràfic sobre la convivència, que va proposar el partit polític Ciutadans.

Resposta del Govern espanyol

La Moncloa ha reaccionat immediatament a la resolució, que ha considerat «inadmissible». El president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat a Twitter que el seu govern «emprendrà les mesures legals al seu abast» per defensar «la legalitat, la Constitució i les institucions de l'Estat».

El govern espanyol exigeix que el rei «quedi sempre al marge de l'ús en el debat partidista», atribueix la votació a la «deriva independentista» i es declara sorprès que hagi comptat amb el suport dels comuns. La Moncloa considera una «extravagància jurídica» aquest intent de «condemna i rebuig» del rei i assegura que no té «fonament legal i constitucional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.