Setmanari d'informació local - 138 anys

Intervenció social s’encarregarà de coordinar les ajudes econòmiques habilitades pel Govern

24811

El grup d'intervenció social s'ha reunit aquest dijous d'urgència per coordinar les ajudes econòmiques d'emergència social habilitades pel Govern per a famílies afectades per les inundacions del Llevant.

En la trobada, en què participen Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, IMAS i els serveis socials dels ajuntaments de Sant Llorenç, Artà, Capdepera i Son Servera, s'ha informat sobre els ajuts habilitats pel Govern.

Segons ha recollit en un comunicat la Conselleria, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha informat que l'actuació més urgent és que les famílies puguin restablir la seva situació com més aviat millor i tinguin les necessitats immediates cobertes a casa seva.

Per això, ja s'ha habilitat un equip format per una trentena de treballadors socials preparats per intervenir casa per casa i ajudar-los a tramitar les ajudes econòmiques d'emergència que el Govern ha habilitat amb caràcter extraordinari.

Els treballadors socials valoraran, juntament amb les persones afectades, els danys que s'hagin produït a casa i quin material s'ha de reposar per garantir unes condicions bàsiques per poder romandre a l'habitatge.

Això inclou electrodomèstics, estris i roba de llar, mobiliari, finestres i portes d'accés a l'habitatge i pintura, entre d'altres. Les persones afectades ompliran, amb l'ajuda dels treballadors socials, un formulari per valorar aquestes necessitats i sol·licitar les ajudes econòmiques.

D'altra banda, si es detecten casos d'especial vulnerabilitat social, es derivaran els casos al col·legi professional de Treballadors Socials, amb qui el Govern té un conveni de col·laboració, per oferir-los atenció psicosocial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.