Setmanari d'informació local - 138 anys

Veïnats de Sant Llorenç lamenten que haver-ho «perdut tot»

24773

Diversos veïnats de Sant Llorenç des Cardassar han afirmat aquest dimecres que «no s'ha salvat res» en els seus habitatges a causa de les inundacions d'aquest dimarts i que ho han «perdut tot» després de les pluges.

Els residents al municipi duen des de primera hora del matí netejant el fang de les cases i traient mobles i electrodomèstics al carrer, on treballen camions i excavadores recollint-los. Els testimonis de les inundacions coincideixen a assenyalar la rapidesa amb la qual va créixer el nivell de l'aigua, que va trencar els vidres de les finestres, i sostenen que vàren témer per la seva integritat física. «Els cotxes suraven pel carrer», han emfatitzat.

Un home que viu a prop del torrent ha explicat que a casa seva el nivell de l'aigua va aconseguir més d'un metre i mig d'alçada. En el moment de la riuada, ell i el seu fill pujaren a la teulada juntament amb uns desconeguts que anaven amb dues nines, i allà esperaren sota la pluja a que passés la tempesta. Aquest home xifra entre 35.000 i 40.000 euros els danys al seu habitatge.

Una altra veïnada ha explicat que la inundació va començar passades les 18.00 hores, després que plogués durant tot l’horabaixa. «Va començar a entrar aigua de color marró cap a la casa. En menys d'un minut ja arribava al genoll», ha explicat. Aquesta dona ha indicat que ella i la seva família han passat la nit al pis de dalt, i que en baixar aquest matí encara quedaven uns deu centímetres d'aigua. «De dins no s'ha salvat res», ha lamentat.

Davant l'habitatge d'aquesta veïnada es trobaven les restes d'un cotxe completament destrossat, que no obstant això, no és el seu. «El meu no sé on és» ha comentat la dona, que havia aparcat el seu vehicle al carrer. Fins al municipi també s'han desplaçat amics i familiars dels residents per ajudar amb les tasques de neteja i tractar de «salvar» alguns béns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.