Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament torna a demanar la protecció de la Mediterrània sota jurisdicció espanyola

24731

El ple del Parlament ha aprovat de nou aquest dimarts per unanimitat una proposició de llei per a la protecció de la mar Mediterrània sota jurisdicció espanyola, després del veto que va establir la Taula del Congrés a aquesta normativa a principis d'any amb l'anterior Govern.

Des del Grup Parlamentari Socialista, la diputada Silvia Limones ha demanat als portaveus del PP i Ciudadanos, Biel Company i Xavier Pericay, respectivament, que traslladin «aquesta unanimitat» a Madrid ja que varen ser les seves formacions les que, unides, varen vetar la proposta inicial.

El diputat de Podem, David Martínez, ha recordat que aquest veto va ser declarat inconstitucional i ha retret a Ciudadanos que es deixés «estafar» pel PP per a vetar la normativa. Per això, ha demanat «coherència» ja que a les Balears aquestes dues formacions varen votar a favor.

En la seva intervenció, el diputat del PP, Miquel Jerez, ha mostrat el seu suport a la iniciativa però ha dit que la protecció també s'ha d'afrontar des d'una altra perspectiva, tractant «un dels majors problemes que afecten a la mar Mediterrània, com són els abocaments».

En concret, la iniciativa explicita que queda exclosa «l'exploració, investigació i explotació d'hidrocarburs o altres substàncies minerals en el medi marí de la Mediterrània sobre el qual l'Estat espanyol exerceixi jurisdicció que abasti almenys la protecció dels recursos naturals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.