Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort Montserrat Caballé

24663

L'òpera, a escala internacional, perd una de les artistes més carismàtiques i admirades. Montserrat Caballé ha mort aquest dissabte.

La soprano ha mort de matinada a l'Hospital de Sant Pau, on estava ingressada des de mitjans de setembre per uns problemes a la vesícula.

El funeral per la intèrpret serà aquest dilluns a les 12.00, al Tanatori de les Corts, i la sala de vetla s'obrirà aquest diumenge al migdia.

Tot i que darrerament s'havia retirat dels escenaris per problemes de salut, Caballé ha protagonitzat una carrera professional d'èxit, en què ha interpretat un centenar de personatges d'òperes en escenaris de tot el món. Va ser Maria Stuarda, Norma, Salomé, Tosca, Turandot... Amb la seva portentosa veu va protagonitzar els millors papers operístics als escenaris més importants de tot el món.

Montserrat Caballé neix l'abril del 1933 al barri de Gràcia, a Barcelona. La seva formació musical va començar a ca seva, de ben petita, amb la seva mare, i es va allargar durant dotze anys al conservatori del Liceu, on va aprendre a emocionar-se amb el cant a les classes de Conxita Badia.

Els seus inicis varen ser molt durs. La difícil situació econòmica dels seus pares va arribar a posar en perill els seus estudis musicals al Conservatori del Liceu, que finalment va poder acabar amb beques i mecenatges.

Montserrat Caballé va fer un llarg periple europeu abans de triomfar al Liceu. Va començar quan tenia 23 anys amb cursos a Itàlia, per bé que la gran oportunitat li va arribar a l'Òpera de Basilea. Després va passar per Bielefeld, Viena o Bremen.

Es va convertir en una diva internacional el 20 d'abril de 1965, quan va substituir Marilyn Horne a la «Lucrezia Borgia» de Donizetti al Carnegie Hall de Nova York, una actuació que la va catapultar cap als teatres d'òpera més importants del món, com la Scala de Milà o el Covent Garden londinenc. El públic li va dedicar una ovació de vint minuts.

La popularitat planetària li arribaria el 1992 amb 'Barcelona', l'himne oficiós dels Jocs Olímpics, en duet amb Freddy Mercury.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.