Setmanari d'informació local - 138 anys

La candidatura «municipalista i rupturista» 'Crida per Palma' presenta el seu manifest

Han fet una crida a participar a la primera Assemblea Oberta el pròxim 20 d'octubre

24659

Aquest divendres s'ha presentat al Casal de Barri de Can Alonso el manifest de la candidatura que s'autodenomina com a «municipalista i rupturista» 'Crida per Palma'.

Adjuntam íntegrament el manifest:

Vivim a la ciutat que ha deixat de ser per a les persones que l'habiten, una ciutat -aparador que alguns han dissenyat per a benefici d'uns pocs. La ciutat que no ens permet tenir vides dignes com a conseqüència d'un model injust, fonamentat en el monocultiu turístic. Vivim a la ciutat que fa massa anys que acumulats de polítiques antisocials del Partit Popular i polítiques tèbies i decebedores dels suposats «governs de progrés», que han perpetuat el mateix model que la dreta. Vivim a la ciutat que ha oblidat la gent que l'habita, que ha estat governada des de la incapacitat de donar respostes efectives als problemes de les majories populars.

Existeix, però, una ciutat que està a punt de néixer. Som la ciutat que vol deixar de tenir feines precàries i temporals, que no arriba a final de mes, la ciutat que uns pocs han pensat per a nosaltres. Som la ciutat que vol accedir a un habitatge digne, i no vol ser desplaçada dels seus barris com a conseqüència d'un model turístic depredador. Som la ciutat que vol viure i gaudir de l'espai públic, que vol que els interessos dels veïnats i veïnades prevalguin per sobre dels interessos privats. Som la ciutat de les nouvingudes, que anhelam una vida digna de ser viscuda. Som la ciutat de la memòria històrica, la que vol sa Feixina esbucada. Som la ciutat feminista que no tolera el masclisme, l'LGTBIfòbia, ni el racisme. Som la ciutat ecologista, la que vol una Palma sostenible i està disposada a defensar cada pam del nostre territori. Som la ciutat que es vol governar a si mateixa, que vol serveis públics de qualitat que no estiguin en mans d'empreses privades.

Ha arribat l'hora de poder decidir sobretot, d'esdevenir allò que volem ser, de prendre partit des de la il·lusió i l'entusiasme. Per això, un conjunt de persones llançam una proposta pública per tal de configurar una candidatura municipalista i rupturista per a les pròximes eleccions municipals de 2019. Municipalista, com la forma d'entendre la política que fa incidència en la descentralització del poder i en la participació directa de les persones en la presa de les decisions; rupturista, perquè l'actual marc jurídic i polític no ens permet tenir vides dignes i aspiram a construir una societat millor.

En definitiva, una proposta política encaminada a recuperar i conquerir sobiranies, a ser part activa de tot allò que ens afecta. En un temps marcat per la despossessió i l'allunyament de les institucions, calen projectes que construeixin la possibilitat de decidir aspectes tan importants com el nostre model energètic, l'urbanisme, l'habitatge i l'espai públic, com ens alimentem, com volem ser governades... I és des dels barris des d'on cal començar a treballar en aquesta direcció.

Aspiram a construir un projecte des de la determinació de no quedar aturades davant una voràgine turística que requereix posar límits i obrir escletxes per revertir aquest model productiu tan precari. No volem corregir els excessos d'aquest sistema, volem ser una esmena a la totalitat, un motor per a la transformació que impugni el règim del 78 i avanci en la construcció d'una república des de baix. Perquè volem recuperar aquella Palma de n'Aurora Picornell i de tantes altres que van plantar cara al feixisme; la Palma que vol que la cultura sigui l'eix que vertebri una societat més sàvia, amb capacitat crítica, que recuperi plenament la cultura pròpia com a element cohesionador d'una identitat col·lectiva, una societat que senti la cultura com una eina i no com un producte; la Palma que planta cara a les privatitzacions i lluita per uns serveis públics de qualitat.

Pretenem posar en marxa aquesta iniciativa per una societat més justa des del compromís i l'honestedat, des de l'assemblearisme i el treball de base. Perquè no li devem res a ningú, i això ens permet armar un projecte valent que no es deixi atemorir per pressions externes. Decidides a caminar plegades amb totes les persones amb voluntat de dibuixar nous horitzons on puguem parlar de vida.

És el moment de posar la nostra ciutat al servei de les persones i no d'interessos mercantils, treballant amb totes aquelles persones que, fora de la institució, ja estan lluitant incansablement per transformar Palma. És el moment de sumar majories socials i polítiques que impugnin i capgirin aquest model de ciutat, també des de la institució, perquè no els regalarem aquest espai.

Volem comptar amb totes aquelles persones que comparteixin la necessitat de dibuixar nous horitzons per a Palma. És per això que fem una Crida a la participació en la Primera Assemblea Oberta per constituir una candidatura municipalista i rupturista, el pròxim 20 d'octubre a les 17.30 hores al Casal de Barri s'Escorxador.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.