Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell rehabilita dos trams de la carretera vella de Lluc a Pollença reutilitzant el paviment

24185

El Consell ha posat en marxa una «tècnica innovadora» per rehabilitar dos trams de la carretera vella de Lluc, a Pollença, que pertany a la 'Ruta de pedra en sec' des de 2008.

Segons ha detallat la institució insular, el primer tram, d'una longitud de 725 metres lineals, se situa a la sortida de Pollença i el segon, a l'altura de la bifurcació de la Ma.10 amb el camí vell de Lluc a Pollença, que comprèn 2.485 metres lineals de carretera.

La tècnica empleada per reparar i rehabilitar la via és la del reciclatge in situ del ferm ja existent. Així, s'afegeix un 7 per cent de ciment i conglomerats hidràulics al material que ja hi ha a la carretera.

D'aquesta manera, s'aconsegueix millorar l'aglomerat que fins ara suportava amb dificultats el tràfic d'aquesta via de la 'Ruta de pedra en sec', impulsada pel departament de Medi ambient del Consell.

L'obra, d'una durada total de quatre setmanes, té un cost d'una mica més de 180.000 euros i actualment es troba en la tercera fase, la d'anivellació i de compactació del sòl amb una màquina estabilitzadora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.