Setmanari d'informació local - 138 anys

El nombre d'aus aquàtiques a la Reserva Natural de s'Albufereta és el més alt de la història

24171

Les aus aquàtiques de la zona humida de s'Albufereta han augmentat considerablement i han arribat a rècords d'aus aquàtiques hivernants, amb 2.670 exemplars de 38 espècies.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, abans de la declaració d'aquesta zona com a reserva natural el 2001, el nombre d'aus aquàtiques hivernants era de dos centenars d'exemplars.

D'aquesta manera, l'augment d'espècies es deu al manteniment d'importants volums primaverals d'aigua a les principals llacunes de s'Albufereta, l'habilitació de nous espais d'alimentació o la construcció de set noves illetes de nidificació.

Així mateix, ha augmentat la població de picaplatges camanegre (Charadrius alexandrinus), un petit limícola que fa el niu a les platges i als illots de creació recent, que va desapareixent de molts altres indrets de Mallorca. El tancament de petits trams de platja, perquè aquestes aus puguin fer tirar endavant les seves pollades sense veure’s afectades per la presència de cans o de diferents tipologies d’esportistes nàutics, han possibilitat que dins la Reserva la seva població s’hagi duplicat fins a arribar a les 24 colles actuals.

A banda de les actuacions conservacionistes, també s’ha millorat l’ús públic de la Reserva. S’hi ha construït un nou aguait (observatori de fusta amb capacitat per a 12 persones) i diferents plataformes elevades d’observació, una de les quals accessible per a cadires de rodes, la qual cosa millora l’accés a la Reserva. Gràcies a aquestes noves infraestructures, es poden contemplar millor els esbarts de flamencs, ànneres i juies a l’hivern o les aus migratòries i reproductores durant la primavera i l’estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.