Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB alerta de la nova variant prevista a Campanet

24145

El GOB ha alertat aquest dilluns d'una nova carretera de 80km/h de 20 metres d'amplada, que «no arreglarà els problemes de mobilitat de Campanet i destrossarà el sòl rústic per on pretén passar». «Un projecte no justificat, amb un impacte crític al paisatge pintoresc de la Serra de Tramuntana. Més del model de carreteres obsolet PP-UM».

Campanet té problemes de mobilitat

El GOB ha explicat que Campanet sí que té problemes de mobilitat però són per la «manca d'una estratègia de mobilitat adequada, per una trama urbana que obliga que el trànsit de vehicles es concentri especialment en l'eix principal, atesa la falta de connexió dels vials laterals, molts d'ells sense acabar de completar - la qual cosa dificulta i congestiona les vies existents -, amb una manca de connectivitat entre els diferents barris, i amb una mancança de zones d'aparcaments que provoca la saturació de vehicles».

Per tant, els ecologistes entenen que el que es proposa «implica la creació de nous problemes, més que no pas la solució de les existents».

La tipologia de via prevista, no es correspon a la concepció de ronda urbana, sinó és una nova carretera que travessa sòl, majoritàriament rústic, amb els impactes greus que això comporta, especialment des del punt de vista de consum de territori, però també, i donada la localització del projecte, en relació a l'impacte paisatgístic i patrimonial.

Des del GOB reclamen que es descarti aquest projecte i es replantegi des del punt de vista i a escala del municipi i no només pensant en el trànsit de vehicles sinó concebut com un element d'integració, per a facilitar la mobilitat urbana i interurbana atenent tots els modes de transport i prioritzant els no motoritzats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.