Setmanari d'informació local - 138 anys

Novak Djokovic torna a l'atac i amenaça el lideratge de Rafa Nadal

24137

El tennista serbi ha tornat a la senda del triomf després de dos anys en els quals semblava que havia arribat l'ocàs de la seva carrera. I és que Novak ha passat per una ratxa que ha coincidit amb tots els canvis que s'han produït en el seu equip de treball.

No obstant això, a poc a poc les aigües semblen tornar al seu llit, ja que Djokovic s'ha proclamat campió del US Open després de vèncer a Juan Martín del Poltro en la final d'aquest torneig, aconseguint d'aquesta manera el seu segon Gran eslam consecutiu de la temporada i reordenant la jerarquia del circuit.

Un ascens automàtic al número tres del rànquing

Gràcies a aquesta nova victòria Novak Djokovic ha aconseguit ascendir al número tres del rànquing. A causa d'aquest recent ascens, i al canvi d'actitud que sembla haver sofert, els afeccionats ho veuen de nou com un ferm candidat a desbancar a Nadal del número u, la qual cosa quedarà reflectit en les seves properes apuestas tenis.

I és que encara queda per davant tota la gira asiàtica, per la qual cosa el serbi té marge suficient per seguir retallant punts a l'espanyol. La temporada acaba a Europa en pista coberta amb el Masters 1000 de París-Bercy i la Copa Masters de Londres. Per tant, queden molt pocs mesos per esbrinar si Novak Djokovic aconsegueix arrabassar-li el número u al tennista mallorquí.

Els grans responsables d'aquest canvi

Novak Djokovic, conscient de la seva mediocre actuació durant els últims dos anys, recordava davant els periodistes un episodi que va marcar un abans i un després en el seu procés de redempció: l'ascens al cim d'una muntanya al costat de la seva dona on va sentir una nova inspiració pel tennis.

I sembla ser que aquesta inspiració també va portar amb si una nova ona d'energia, ja que després d'acumular una sèrie de derrotes doloroses i perdre en Roland Garros contra Marco Cecchinato, un tennista desconegut número setanta-dos del món, al juliol va aconseguir aixecar el seu primer gran a Wimbledon després de dos anys de sequera, i solament cinquanta-cinc dies després ha aconseguit aixecar el segon.

D'altra banda, la volta del seu entrenador de tota la vida, Marian Vajda, ha suposat un gran canvi en el joc del tennista serbi, sobretot a nivell mental, el qual s'ha vist reflectit en els dos últims Grand Eslams de la temporada.

Un peatge necessari per retrobar-se amb si mateix

La veritat és que el tennista va admetre haver-ho passat malament durant aquests dos anys, però també creu que aquest sofriment va ser un peatge necessari per retrobar-se amb un NovakDjokovic diferent i renovat, capaç d'afrontar qualsevol tipus de circumstància adversa i diferent.

El tennista mai va pensar que solament uns mesos després de la seva operació de colze anava a guanyar Wimbledon, Cincinnati i el USOpen, encara que admet que sempre va tenir la sensació de que tard o d'hora anava a recuperar el nivell necessari per triomfar de nou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.