Setmanari d'informació local - 138 anys

La nova fase de condicionament de camins del Bosc de Bellver començarà a principis del 2019

24071

L'Ajuntament de Palma ha informat aquest dijous que el projecte de la fase III del camí perimetral del Bosc de Bellver tendrà un cost total de 321.900 euros (finançats al 50 per cent per fons europeus Feder), i que el termini estimat d'execució és de cinc mesos. A més, espera que el contracte estigui adjudicat a principis de 2019.

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, ha explicat que d'aquesta manera es continua amb el full de ruta establert pel Pla d'usos i gestió de Bellver, després de la seva modificació en 2016. «L'objectiu és recuperar el bosc i evitar la seva degradació», ha dit.

Romero també ha recordat que les fases I i II ja estan acabades i que quan s'acabi aquesta fase III, que és la «més complicada de totes a causa de l'orografia del terreny», quedaran uns 2,5 quilòmetres de camí (inclosos en la fase IV i V) per endreçar i senyalitzar.

El regidor ha explicat que les tasques de condicionament inclouran el desenvolupament d'un sistema de pluvials «més intens», consistent en rases que travessen el camí per evitar que l'aigua circuli de manera torrencial i degradi el camí.

Així mateix, ha detallat que la intenció d'aquest camí perimetral, que es perllongarà 405 metres, és que es deixin d'utilitzar camins alternatius que provoquen la degradació del bosc. Per a això, es posaran senyalitzacions que indiquin la prohibició de pas i que expliquin els motius pels quals no s'ha de traspassar.

El regidor també ha explicat que el recorregut s'ha hagut de modificar per incloure en el seu traçat el pas per la Finca de Son Berga, que s'ha incorporat al conjunt del bosc en els darrers anys. El camí s'elevarà 15 centímetres per sobre del terreny natural, evitant l'entrada de l'aigua de pluja procedent del bosc.

A causa del pendent del terreny, en alguns punts del recorregut serà necessària la construcció de murs de pedra per a la contenció de terres i terraplens. A més es col·locaran baranes d'acord amb l'entorn com a elements de protecció en els llocs on existeixi risc de caiguda.

D'altra banda, Cort ha sol·licitat un pressupost de 900.000 euros al Govern a càrrec de l'impost de turisme sostenible (ITS) amb l'objectiu d'eliminar camins interiors. El termini d'execució per a aquest projecte és de 24 mesos de durada.

Dins de la campanya de control de la processionària, Romero ha dit que les «dades preliminars» indiquen que aquest any hi haurà menys que en 2017 i que no arribarà als camins perimetrals, on ja l'any passat no es va detectar. Així i tot, ha dit que es veuran borses de processionària però ha explicitat que les erugues estaran mortes. Així mateix, el regidor ha reiterat que no pretenen la seva eliminació en tots els espais, ja que és aliment per a molts animals i ajuda a l'equilibri del bosc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.