Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort preveu recaptar prop de 5 milions d’euros més per l’Impost de Béns Immobles

24069

L'Ajuntament de Palma espera recaptar en la campanya d'enguany un total de 111,15 milions per l'Impost de Béns Immobles (IBI), 4,3 milions més que l'any anterior. Al costat de l'impost d'activitats econòmiques i altres taxes de gual i reserves d'aparcament, es preveu aconseguir els 127 milions.

Així ho ha indicat aquest dijous l'Ajuntament de Palma. L'increment en la recaptació es deu a la pujada aprovada per als immobles de gran valor -exclosos els de ús per a habitatge-, la qual cosa suposa 2,5 milions d'euros més; l'augment dels rebuts, de 310.242 a 311.475 -el que suposa mig milió d'euros-; i la regularització cadastral de 7.856 immobles -que aportarà 1,3 milions-.

Les principals regularitzacions s'han produït en reformes (35 per cent), ampliacions (38 per cent), piscines (10 per cent), i noves construccions i canvis d'ús. La quota mitjana de l'IBI a Palma se situa en 356,87 euros, mentre que la de tipus genèric es xifra en 235,57 euros.

Cort recaptarà 127 milions amb l’IBI, el IEA i les taxes de guals
L'Ajuntament posarà en cobrament rebuts per un valor superior als 127 milions d'euros, el 30 per cent del pressupost inicial del consistori, en concepte de l'IBI, l'Impost d'Activitats Econòmiques i taxes de guals i reserves de pas.

Cort preveu recaptar 14 milions d'euros en concepte de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), 73.858 euros més que en 2017. S'emetran 5.539 rebuts, un 5,1 per cent més que en l'exercici anterior.

Pel concepte de guals, reserves de pas per a aparcament, prohibició d'estacionament i càrrega i descàrrega de mercaderies, l'Ajuntament emetrà 12.631 rebuts, un 2,57 per cent més que l'any passat. En total, per aquest concepte s'esperen recaptar 2,27 milions d'euros, enfront dels 2,21 de l'any passat.

Comença el perídoe voluntari per al pafament d’aquests impostos 
El període voluntari per al pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI), del d'Activitats Econòmiques (IAE) i la taxa de guals permanents i reserves de pas de Palma començarà aquest divendres 14 de setembre i finalitzarà el 14 de novembre.

El regidor d'Hisenda, Economia i Innovació, Adrián García, ha recordat que per a facilitar el pagament d'aquestes taxes s'utilitzarà el sistema de Carter Virtual d'Avisos, amb el qual es poden domiciliar els seus rebuts per a evitar recàrrecs i embargaments. El sistema es pot gestionar tant en les oficines d'atenció a la ciutadania com en les de l'Agència Tributària de Balears (ATIB).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.