Setmanari d'informació local - 138 anys

20 anys de la primera marxa pel tren de Llevant

24055

Aquest dimecres ha fet 20 anys de la primera marxa pel tren de Llevant i l'Associació d'Amics del Ferrocarril de les Balears va organitzar un acte commemoratiu a l'Estació Intermodal de Palma.

Aquest és el text que ha escrit Miquel Piris per a l'esdeveniment:

Avui fa 20 anys! 20 anys que dèiem que Mallorca estava saturada i que anàvem cap al col·lapse. 20 anys que advertíem sobre els efectes que tendria el canvi climàtic. 20 anys i el tren només ha arribat a Manacor a diesel! A DIESEL!
A la península van en AVE, alguns innecessaris i la majoria deficitaris.

Els mallorquins som bons per a pagar aquests desastres econòmics, aquestes aberracions ecològiques, però no per a rebre inversions: 4 dècades de democràcia i sempre estam a la cua d'inversions per càpita al costat de Catalunya i País Valencià. Quin pecat hem comès els mallorquins perquè ens tractin així? No, no és un problema de ser illencs: mirau Canàries! Fa 20 anys que demanam un simple tren que tendria un ús turístic indiscutible durant sis mesos de l'any i un ús social durant dotze. Fa 20 anys que van prometent que el faran... Indiscutiblement, Bauzá i el PP (que es mostra fa favor del Tren fins que el Pacte de Progrés va posar la primera pedra a Artà) han estat els botxins del Tren de Llevant fent una vida verda que a Serveis Ferroviaris de Mallorca li costa 250.000 euros cada any (deu ser la via verda més cara del món tenguent en compte la inversió que hi ha enterrada a davall, els edificis que es van crear i s'han abandonat, les màquines i vagons que no s'han posat en marxa...). Però l'actitud de l'actual govern d'esquerres no és menys lamentable.
Ara sembla que desperten... i tornen a la casella de sortida, a la de l'any 1998. Les paraules d'aquesta editorial del Diari de Balears del dia abans de la primera marxa continuen estant plenament vigents. La necessitat d'alternatives a la carretera és encara més clara avui. Però les promeses dels polítics mallorquins pel que fa al Tren de Llevant fan vergonya aliena. "Fem pinya!", ens deia fa uns dies un càrrec de l'actual Govern en matèria de transport.

Pinya? Amb qui? Ahir hi va haver ple del parlament. Es va parlar de transport públic, de saturació a les carreteres. I NI UNA PARAULA SOBRE EL TREN!!! NI UNA!!!
Fa 20 anys que els polítics mallorquins ens diuen que fan pinya amb la gent de Llevant.
20 anys que diuen que el transport públic, com a la resta d'Europa, passa també pel tren.
20 anys dient que sí, que el faran. 20 anys que els mallorquins de Llevant o van en cotxo o no van.

No anam, senyors del Govern, no anam! El PP va matar el Tren de Llevant i el PSIB i MÉS l'han rematat.
Les nostres marxes, la nostra lluita, la raó que ens heu donat cada any durant aquestes dues dècades és ara la vostra vergonya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.