Setmanari d'informació local - 138 anys

Ben Amics denuncia un nou cas d’agressió homòfoba a un gimnàs de Llucmajor

24045

El monitor d'un gimnàs de Llucmajor ha denunciat una agressió homòfoba en l'àmbit laboral, ja que segons ha assegurat, ha hagut de deixar la seva feina després de «mesos de contínua pressió i assetjament homòfob per part del propietari del gimnàs».

Segons ha informat l'associació LGTBI Ben Amics, el dia en què el monitor va acudir al centre a signar el seu cessament voluntari i a arreplegar la liquidació, es va negar a signar el document «motivat per dubtes legals» i, a continuació, el director del gimnàs li va pegar una punyada.

L'agredit ha afirmat que el nou propietari del centre esportiu «realitza contínuament comentaris homòfobs i masclistes dirigits directament als treballadors» i ha assegurat que era tractat de «maricona» o «diva».

A més, ha explicat que «no es tracta de l'únic afectat» ja que, segons ha comentat, «una altra treballadora va estar de baixa laboral després de patir un atac d'ansietat provocat per l'assetjament del director».

Ben Amics ha denunciat «l'augment pronunciat» dels casos que requereixen ajuda i assessorament de l'entitat per «fòbia al lloc de feina» i ha alertat de «la falta d'eines per a la intervenció», a més de «l’absència de campanyes de sensibilització, prevenció i detecció».

Finalment, l'associació ha instat a la Inspecció de Treball i Seguretat Social i a la Conselleria de Treball a «impulsar i aprofundir la seua labor enfront d'aquestes situacions d'assetjament relacionades amb l'orientació sexual i la identitat de gènere».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.