Setmanari d'informació local - 138 anys

Més d’un milió de persones participen a la Diada per reclamar la República catalana

24011

Els milers d'assistents a la manifestació per la Diada de Catalunya han participat des de les 17.14 hores en una ona sonora al llarg de tot el recorregut en la Diagonal de Barcelona, des del carrer Castillejos fins a la zona de Palau Reial, un total de 38 trams plens de persones amb camisetes, estelades i senyeres.

Minuts abans d'aquesta hora, els manifestants han callat quan l'actor Toni Albà ha demanat silenci; s'han baixat pancartes i banderes entre alguns aplaudiments, i a les 17.14, en el tram 37, s'ha donat el tret de sortida de l'ona, fins a arribar a la zona de l'escenari on es realitzen els discursos finals.

Quan ha sonat el tret, els manifestants han començat l'ona mentre molts han cantant consignes com a 'Independència' o 'Llibertat presos polítics' i s'ha procurat seguir el recorregut de l'ona, que s'ha organitzat com a símbol de la força de la gent.

Al final del recorregut s'ha tirat part d'un mur de vuit metres d'alt amb diferents missatges i il·lustracions, que es derroca per parts per escenificar que la gent pot derrocar el 155 o una imatge amb una càrrega policial. Parts del mur han quedat dempeus, en les quals es podia llegir 'Independència' i 'República catalana'.

A l’acte han participat representants de MÉS per Mallorca com de MÉS per Menorca. Per la seva banda, l’ANC promotora de la manifestació, ha explicat que aquest gest està inspirat en altres moments de la història contemporània occidental, «on la persistència i la força popular han fet caure murs en favor de la llibertat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.