Setmanari d'informació local - 138 anys

Carta oberta del batle de Palma a tota la ciutadania en relació al tancament de platges

23919

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha assegurat aquest divendres en una carta oberta a la ciutadania que durant l'any 2012, en l'anterior legislatura del PP, hi va haver un total de 14 abocaments a la mar que no varen ser notificats a ningú; el 2013 hi va haver set i el 2014 es varen produir un total d'11 abocaments.

En aquesta carta oberta a la ciutadania, Noguera ha reconegut que en les darreres setmanes «s'ha hagut de tancar en diverses ocasions algunes platges del litoral de Palma, cosa que ha produït molèsties».

Per això, ha recalcat que estan treballant «de manera intensa per revertir la situació i donar una solució definitiva al dèficit històric d'inversions en matèria de sanejament».

En concret, ha remarcat que la depuradora del Coll d'en Rabassa «té més de 40 anys, és obsoleta i es troba al límit de la seva capacitat». Per això, en els moments de pluja intensa es pot sobrepassar la seva capacitat i produir abocaments puntuals.

«Una cosa ha de quedar clar: ara se sap per què passen, sobretot perquè donem explicacions. És un exercici de transparència inèdit a la nostra ciutat i no exempt de riscos, però considerem que ens enforteix com a institució i ens atorga credibilitat davant la ciutadania», ha assegurat.

«En temps del PP, en la passada legislatura ningú no informava de res. Ulls no veuen, cor que no sent, devien pensar», ha criticat per a després afegir que la realitat «és més tossuda que tots nosaltres i per això sabem que el 2012 es varen hissar dues banderes vermelles, en ambdós casos per mala mar, encara que que segons els registres d'Emaya es varen constatar un total de 14 abocaments aquell període».

Amb això, ha assegurat que des de l'estiu de 2015 estan actuant de forma «àgil i eficient», amb criteris de «responsabilitat i transparència sempre que hi ha un abocament ja que la seguretat i el benestar de les persones són prioritaris». En aquest sentit, ha recordat que compten amb un procediment ben definit de gestió de qualitat, reconegut i certificat per AENOR.

Per contra, Noguera ha censurat que en la legislatura anterior «no es comunicaven els vessaments ni es tancaven les platges, amb tots els perills que suposa jugar amb la salut i la seguretat de les persones».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.