Setmanari d'informació local - 138 anys

Els companys de Company adoben el terreny per a una tractorada

23273

El sindicat que va presidir Biel Company, Asaja-Balears, juntament amb altres organitzacions agràries. UPA-AIA Balears, Agrame i Fagme han registrat en el Parlament un manifest contra la proposta de la nova Llei Agrària de Balears per demanar la seva retirada «immediata».

Segons han detallat en una nota informativa aquest dijous, la nova llei «està redactada sense el consens del sector, des del punt de vista ecologista i urbanita, no agrarista, que aposta per una agricultura no professional, de subsistència i folklore, més pròpia del segle XIX que del XXI.

Així mateix, han assegurat que «desincentiva el relleu generacional al no possibilitar fer rendible econòmicament ni atractiva socialment l'activitat agrària, condemnant-la a l'extinció, i limita els drets legítims dels agricultors, ramaders i silvicultors de les Illes Balears».

Per això, han manifestat que es tracta d'una llei que, de seguir la seva tramitació, naixeria morta perquè «no té el suport del sector agrari». A més, «es corre el risc que, davant el gran nombre d'esmenes presentades, el text final que s'aprovàs derivaria en una llei 'frankestein' sense cap coherència jurídica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.