Setmanari d'informació local - 138 anys

Les galeres de Palma tampoc podran circular amb avís groc per altes temperatures

23251

L'Ajuntament de Palma ha ampliat la prohibició de circulació a les galeres de manera que tampoc podran operar quan l'Agència Estatal de Meteorologia activi l'avís groc per altes temperatures. Fins ara, la prohibició s'aplicava només a partir del nivell taronja.

L'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma ha decretat aquest canvi a petició de l'Àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal. D'aquesta manera, les galeres no podran circular entre les 12.00 i les 17.00 hores els dies que la Aemet activi avisos per altes temperatures.

L'Ajuntament ha subratllat en una nota de premsa que l'objectiu d'aquesta mesura és «preservar la salut dels cavalls adscrits a les galeres, uns animals molt sensibles a les elevades temperatures».

El canvi entrarà en vigor una vegada es publiqui en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB). S'ha impulsat sobre la base d'un nou informe en el qual es remarca la seqüència de temperatures registrades per la Aemet el cap de setmana passat a Palma, amb temperatures màximes que superaven els 36 graus centígrads, però que van activar l'avís groc i no el taronja.

Per això, l'informe considera adequada la modificació incloent l'avís groc «atenent al principi de cautela i per evitar riscos que poden convertir-se en danys a la salut de treballadors, usuaris i animals».

L'Aemet informa dels avisos previstos amb un dia d'antelació, per la qual cosa els responsables de les galeres estaran obligats a consultar la pàgina web oficial de l'agència per confirmar si poden prestar el servei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.