Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern presenta l'oferta de cursos de català que tendran lloc entre l'octubre i el gener

23241

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, perseguint el seu objectiu de fomentar la llengua i la cultura de les Illes Balears, presenta l'oferta de cursos de llengua catalana de l'octubre al gener de 2019. El termini d'inscripció als cursos és des del pròxim 3 de setembre fins al 14 de setembre del 2018.

Els cursos tenen una durada de 3 mesos i dues setmanes, i s'impartiran des de la setmana del 8 d'octubre fins al 21 de gener de 2019. En aquest sentit, s'aposta per la formació del català en tots els nivells, concretament en aquesta convocatòria s'inclouen els nivells A1, A2, B1, B2, C1, C2 i LA (dedicat al llenguatge administratiu).

Tots els nivells es podran estudiar en la modalitat presencial. Els cursos disponibles en la modalitat semi presencials són el B2, C1, C2 i LA, i els cursos disponibles per realitzar a distància són el B2, C1 i C2. El nombre de places per a cada curs és limitat, i es cobriran seguint l'ordre de recepció dels documents que fan efectiva la inscripció.

Els requisits i documentació per la inscripció als cursos de llengua catalana són tenir 16 anys en la data d'acabament del termini d'inscripció (el 14 de setembre) i acreditar el nivell de català anterior al curs que es vol matricular, a través d'un certificat d'assistència a un curs de l'IEB, un certificat de coneixement de català de la Direcció General Política Lingüística o un equivalent, o bé una prova de nivell. Amb la finalització i assistència al 80% de les classes del curs s'obtindrà un certificat d'assistència.

En la categoria presencial, el preu dels nivells A1 i A2 és de 60 €, els nivells B1 i B2 és de 80€ i de 120 € en el cas dels nivells C1, C2 i LA. En la modalitat semi presencial el nivell B2 és de 60 €, i la resta de nivells el preu és 90 €. I per últim, els cursos a distància, el nivell B2 el preu és 50 €, i els nivells C1 i C2 és de 70 €.

Per gaudir de la reducció del 50 % de l'import dels cursos, és necessari complir alguns dels següents requisits: estar en situació de desocupació, percebre una pensió pública, estar reclòs en un centre penitenciari, ser membre de família nombrosa, tenir una discapacitat del 33% o superior, tenir el carnet jove europeu o ser víctima de violència de gènere.

En el cas de la reducció del 100 % de l'import s'ha de presentar la documentació que acrediti ser membre d'una família nombrosa especial, no cobrar cap prestació contributiva o ser atès pels serveis socials per motius econòmics.

Per a més informació sobre els cursos podeu accedir aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.