Setmanari d'informació local - 138 anys

Un màster fantasma o un fantasma amb màster

23231

Si hem de fer cas a la dilatada experiència que acumulam els subdits del regne d'Espanya en afers del mateix estil, el cas del màster fantasma del nou president del PP es resoldrà segons convengui als que manen en el nucli dur de l'aparell de l'Estat. Si Pablo Casado, un fantasma sense gaires estudis, però de bona família, fa bonda (des del seu punt de vista) quedarà clar que té un màster, cum laude i el que faci falta. Sinó, i a falta d'un vídeo on se'l vegi robant ens uns grans magatzems quan era més jove, resultarà que tot va ser un muntatge fraudulent.

El cas ens aporta una novetat, ara sabem que la Universitat Juan Carlos I, o una part d'aquesta, s'utilitza perquè els fills de papà de casa bona mesetària, no hagin de perdre el temps fent treballs i estudiant. Si s'ho poden pagar, mereixen un màster de la universitat monàrquica.

La jutgessa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que investiga el cas del màster fantasma de Pablo Casado, Carmen Rodríguez-Medel, ha demanat al Tribunal Suprem espanyol que es faci càrrec de la peça separada sobre el president del PP, perquè és diputat al congrés espanyol i, per tant, aforat. La jutgessa hi veu indicis de delicte i conclou que a Casado li varen donar el títol regalat. L’acusa d’haver comès els delictes de suborn impropi i prevaricació administrativa.

Ara el tribunal haurà de demanar a la fiscalia que prengui posició en un informe sobre la competència del Suprem espanyol i el contingut de la investigació. Posteriorment, la sala segona haurà de decidir si manté la investigació, la retorna a la jutgessa d’instrucció o, per contra, l’arxiva. Rodríguez-Medel és la mateixa jutgessa que investiga el màster de Cifuentes i qui va obrir una peça separada per al cas de Casado. Ara no solament eleva al Suprem el cas de Casado sinó que li demana que en mantingui tota la causa, amb els set encausats.

Entre els encausats, hi ha Alícia López de los Mozos (professora del màster), Enrique Álvarez Conde (exdirector de l’Institut de Dret Públic, on es cursava el màster) i Fernando Suárez Bilbao (exrector de la Universitat Rey Juan Carlos). La setmana passada, López de los Mozos va dir a la jutgessa que no recordava res de Casado, ni si havia anat a classe o si havia presentat treballs per convalidar assignatures.

Casado ha comparegut davant els mitjans per reiterar que no ha fet res irregular i s’ha queixat que s’hagi «posat massa el focus» en aquest cas, del qual afirma que ha donat «excessives» explicacions aquests quatre mesos.

De la seva banda, el president del PP a les Balears, Biel Company, ha mostrat el seu suport a Casado: «Des del el PP de Balears mostram tot el nostre suport al president del PP».

El règim que comanda al regne d'Espanya està tan podrit i corromput que tant és si Casado té un màster o té un màster fantasma. Si aprova el vertader exàmen, el dels oligarques que comanden, el braç judicial d'aquests, li arreglarà el procés, sinó, serà liquidat. I passarà a ser un fantasma. Potser amb màster, això sí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.