Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida alerta que una nova urbanització amenaça l'entorn natural i històric de Valldemossa

23225

Terraferida ha alertat que la possible construcció d'una nova urbanització a Son Mossènyer amenaça l'entorn natural i històric de Valldemossa i ha demanat al Consell de Mallorca que desclassifiqui el sòl, actualment considerat sòl urbà. A més, han explicat que una zona «de gran valor» propera a la Cartoixa «podria ser arrasada per construir 36 xalets de luxe», en el que ha qualificat com «el nou 'Petit Deià'».

«Aquesta zona rural està classificada com a sòl urbà, encara que mai s'ha desenvolupat i per això manté inalterats els seus valors paisatgístics, agraris, etnològics i històrics, que ara perillen», han manifestat.

En el cas de Son Mossènyer, han detallat, es pretén edificar 35 xalets de luxe sobre una superfície de 3,4 hectàrees a Valldemossa, edificant un xalet cada 600 m2. Dins la zona urbanitzable, assegura Terraferida, es troben elements històrics de gran valor, com la Font de la Beata, la Caseta de Son Mossènyer, la Sínia de Son Mossènyer, el Molí de Son Salvat i Son Baptista, tots ells inclosos en el 'Catàleg d'Elements i espais protegits de Valldemossa'. Des de l'entitat també asseguren que l'Ajuntament s'ha mostrat a favor de la protecció i per això ha impulsat una modificació puntual del seu plantejament amb la intenció de protegir aquest entorn.

D'altra banda, la família propietària d'una de les sis parcel·les edificables, i que té el 66 per cent dels terrenys, també ha mostrat sempre «una gran sensibilitat» i «és partidària de conservar l'entorn i els usos rurals».

Terraferida ha denunciat públicament que alguns propietaris i especuladors locals contraris a la protecció, per interessos econòmics, «estan intentant influir sobre l'equip de govern municipal per evitar que es protegeixi la zona, sota l'amenaça de demandes milionàries i un altre tipus de pressions personals».

Per això, han explicat que qui finalment pot fer efectiva la protecció o urbanització definitiva d'aquest espai rural és el Consell de Mallorca i, per tant, és «la seva responsabilitat evitar un altre 'Petit Deià'».

Finalment, l'entitat ha manifestat que el cas de Valldemossa «podria suposar un precedent positiu o negatiu per a multitud de casos similars» ja que «és el primer de molts casos similars que han de venir en què és aplicable la nova Llei d'Urbanisme (LUIB)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.