Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] El GOB exigeix un canvi radical que posi fre a les «dinàmiques que destrueixen Mallorca»

23223

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha dut a terme aquest dimarts la segona acció de la campanya #araomai que va encetar el 21 de juliol a es Trenc. Aquesta pic, l'acció s'ha fet a Cala Llamp (Andratx), concretament a l'urbanització de luxe New Folies que està en construcció.

L'entitat ha destacat la situació del municipi d'Andratx, que durant anys «ha estat el paradigma de la destrucció del territori i la corrupció urbanística, juntament amb els entorns més privilegiats, que tornen a estar sotmesos a una gran pressió urbanística».

El GOB ha detallat que han vist «consolidar-la destrossa de Canyamel amb el Park Hyatt, com Deià perd la seva fisonomia amb el projecte Petit Deià de Mar Capital, o com Andratx envesteix a Cala Llamp un complex de luxe, com el cas de New Folies».

També ha censurat les «bosses de sòl planificades en temps de l'urbanisme expansiu», que s'acaben desenvolupant «amb interessos purament especulatius per a uns pocs privilegiats».

«La destrucció no s?atura. Els cartells que anuncien noves obres tornen a aflorar per tot Mallorca, sense que vegem cap iniciativa per frenar-ho. I en paral·lel, el sòl rústic viu una explosió urbanística mai vista: 500 llicències només l?any 2017, sense comptar les construccions il·legals», han remarcat.

A més, critiquen que el Consell «no ha fet pràcticament res per modificar el PTM i aturar aquest creixement». «Creiem que havíem superat aquest estadi; desgraciadament, veim com l?esquerra, al poder, torna a deixar el destí de Mallorca en mans del desenvolupisme».

«Exigim un canvi radical que posi fre a aquestes dinàmiques destructores. Cal revisar aquestes bosses de sòl que els planejaments, en molts casos obsolets, continuen mantenint, perquè sinó, projectes com aquest, el New Folies d?Andratx, esdevendran un degoteig, especialment a la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat. És #Araomai», han conclòs. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.