Setmanari d'informació local - 138 anys

La propietària del Café Colón: «El cambrer entén poc el mallorquí però ja quan li xerren el català se perd»

22867

Després que aquest diari hagués explicat aquest diumenge l'episodi de discriminació lingüística que varen patir un grup de persones al Café Colón de Llucmajor «per haver demanat un cafè amb llet en català», hem rebut la justificació dels fets per part de la propietària.

A continuació reproduïm íntegrament el text que ens ha fet arribar:

«Bones tardes. Vos escric perquè m’acaben d’enviar una notícia que heu publicat al vostre diari. I que és del tot falsa.

Es tracta d'una injustícia de discriminació al català. Nada mas lejos!!!

Eren 6 persones, el cambrer que és “suizo” (no sé com se diu en català) de pares gallegos. I que fa un any és a Mallorca (xerra perfectament el francès, anglès, italià, espanyol i alemany). Entén poc el mallorquí però ja quan li xerren el català se perd. Li han començat a demanar coses en català i ell ha demanat per favor si podien xerrar castellà o anglès (ha fet la broma!!) una de les al·lotes li ha fet la comanda en anglès. Els altres han seguit xerrant català. Dia de mercat, molta feina. Ell s’ha posat nirviós i ha entrat a sala demanant a les companyeres (que sí entenen el català) ke sortissen a atendre aquella taula. He sortit jo. He dit que el camarer no les havia entès i a veure si podien repetir la comanda. Han començat a fer fffff, aspavientos i a dir: vergonyós!! Un d’ells s’ha aixecat i ha dit: partim. Han partit insultant-nos!! La història ha estat així i no d’altra manera!!! Vos agrairia que publicàssiu aquest mail en resposta a aquesta noticia. O millor la lleveu d’enmig!! Perquè jo som la duenya del Colón i la mitat de la meva família és catalana!! Jo no discrimin a ningú mentres pagui i tengui educació. Me es absolutament igual quin idioma xerri, religió que practiqui, color de pell, o orientació sexual».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.