Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell crea la marca Moda Mallorca per a impulsar el sector

22593

El Consell de Mallorca donarà cobertura a les creacions de moda, calçat i complements produïdes a l'illa a través de la marca Moda Mallorca. La marca proporcionarà caràcter oficial al sector i pretén convertir-se en una garantia de qualitat i autenticitat per a combatre l'intrusisme existent en aquest important sector productiu.

A més, segons ha destacat el president del Consell, Miquel Ensenyat, «la posada en marxa de la marca suposa posar en valor el treball dels dissenyadors i creadors locals i garantir-los un paraigua legal per impulsar el seu treball i disposar d'una major projecció tant en la península com al mercat exterior».

Durant la presentació, Ensenyat ha destacat també que aquesta marca ha de ser entesa a més com «un valor afegit» per a posar les bases d'un nou model productiu. En aquest sentit, el president insular ha recordat que des del Consell es fa feina en diferents fronts amb l'objectiu de contribuir a diversificar l'economia local i cercar alternatives que permetin una menor dependència del sector turístic.

La marca, registrada pel Consell, ha vist la llum després de diverses reunions amb un grup de professionals del sector que assessoraran a la institució. Aquest col·lectiu, integrat per més de 30 dissenyadors, creadors i productors va decidir constituir-se en una plataforma per a rellançar les creacions locals. Precisament, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha aplaudit la creació d'aquest col·lectiu, ja que fins ara «no existia un interlocutor vàlid i oficial» amb el qual el Consell pogués treballar per impulsar la moda mallorquina.

A partir d'ara, segons ha explicat durant la presentació, el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, «tot aquell que vulgui usar la marca haurà de demanar permís el Consell de Mallorca que, amb l'assessorament dels membres del col·lectiu, autoritzarà l'ús d'aquesta marca quan compleixi les condicions establertes». De fet, aquesta mateixa setmana el Consell ja ha instat a paralitzar una passarel·la prevista a València on es pretenia usar la marca Moda Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.