Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova inicialment l'ordenança que regularà la venda d'alcohol ambulant i el 'balconing'

22557

L'Ajuntament de Palma ha aprovat de manera inicial aquest dijous en la junta de govern l'Ordenança Reguladora de l'Ús Cívic de l'Espai Públic que permetrà «sancionar i prohibir pràctiques que degeneren la destinació turística com són les excursions etíliques, la venda ambulant d'alcohol o el 'balconing'».

Així ho ha informat el batle de Palma, Antoni Noguera, qui ha destacat que es tracta d'una normativa que permetrà
«intervenir en contra del turisme d'excessos, que fa de l'alcohol la seva principal activitat i genera mala imatge per a la ciutat de Palma». El Consistori preveu que l'ordenança estigui aprovada de forma definitiva al setembre.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ha detallat que després d'aquesta aprovació quedarà prohibit la botellada si amb aquest es deteriora la tranquil·litat de l'entorn o si es produeixen situacions denigrants per als vianants. A més, es prohibirà la concentració si aquesta dificulta l'ús de l'espai públic o si participen menors que consumen alcohol o drogues.

Així mateix, la venda d'alcohol quedarà prohibida entre les 24.00 i les 08.00 hores, sempre que sigui per consumir en l'exterior del local i no en les terrasses o en els establiments comercials. Aquesta pràctica serà sancionada amb una multa d'entre 1.500 i 3.000 euros.

Pastor també ha recalcat la prohibició de saltar d'un edifici a un altre -o entre dependències d'un mateix establiment ('parkour')- i la pràctica de 'balconing'. Una altra modificació que ha anunciat l'Ajuntament és la referent a la utilització de vehicles com a suport de la venda ambulant no autoritzada de productes en general en la via pública. En aquest sentit, el vehicle, igual que els béns, podran ser decomissats de forma cautelar.

Per a la seva recuperació, Pastor ha dit que serà necessari abonar les despeses de retirada i custòdia, així com realitzar el pagament del 50 per cent de la quantia de la multa que correspongui. Des del Consistori s'ha remarcat també la venda ambulant -individualment o en grup- en qualsevol lloc de l'espai públic o privat de concurrència pública, sense autorització o en el mobiliari urbà de qualsevol article diferent de l'alcohol o l'òxid nitrós.

A més, se sancionarà la incitació al consum massiu d'alcohol, sigui de forma temporal o permanent. En aquest cas, la regidora ha assenyalat que «multarà al local al no evitar les aglomeracions de persones que causin molèsties als veïnats». Entre altres prohibicions, l'ordenança aprovada contempla també la prohibició de passejar amb el tors nu, excepte en la primera línia de la platja, així com exhibir alguna part genital o bé practicar el nudisme on no estigui expressament autoritzat.

Sancions
Quant a les sancions per tipus d'infracció, l'Ajuntament ha informat que les infraccions «molt greus» seran multades amb una quantia que parteix dels 1.500 euros i pot ascendir fins als 3.000 euros. En aquesta línia, les «greus» suposaran una multa d'entre 750 i 1.500 euros, i les «lleus», d'entre 100 euros i 750 euros.

Unes altres de les novetats que ha recalcat la regidora de Seguretat Ciutadana és el pagament immediat de les sancions, és a dir, els agents podran fixar provisionalment una quantia econòmica, si l'infractor així ho requereix, per al seu abonament. Finalment, des de l'Ajuntament han assegurat que aquesta ordenança és una «eina útil i potent» per «millorar la destinació i la convivència». «Destinam molts recursos i tanquem un cicle a s'Arenal», ha conclòs l'alcalde Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.