Setmanari d'informació local - 138 anys

Un menorquí dissenya una trampa biodegradable pel control de plagues d'insectes

22509

El Parc Bit de Palma ha acollit aquest dimarts la presentació del projecte Imago, una trampa per a insectes dissenyada pel menorquí Iker Martínez Eceolaza que aporta una solució sostenible al control de plagues a arbres, horts i vinyes.

L'innovador producte s'ha gestat des del Centri Bit de Menorca, on l'empresa Somni Project està allotjada i rep suport i assessorament de la Fundació Bit. El projecte ‘Imago’ és el primer producte propi de Somni Project i compta amb una patent que avala el seu elevat grau d'innovació. Entre els seus principals avantatges, segons ha informat el Govern, es troba el baix impacte visual, que no necessita manteniment, que té un disseny aerodinàmic, es tracta d'un producte totalment biodegradable i permet la seva producció mitjançant tecnologia d'impressió 3D.

El director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, ha destacat la importància del producte «com a exemple clar d'economia circular, basat en el coneixement i amb unes expectatives molt interessants».
Sobre el projecte

Imago aporta nombroses aplicacions als sectors forestal, agrícola, vitivinícola, hortícola i fructícola i és vàlid per a la captura de més de 140 espècies d'insectes. Un dels usos més idonis del parany és el control de les plagues de procesionària del pi, però també serveix per al control d’altres. A partir del dia 1 de juny, 100 trampes Imago es van distribuir a Menorca. El projecte també ha estat distribuït a Austràlia, gràcies a un acord amb un agent col·laborador de Girona. En aquest sentit, Iker Martínez ha declarat que «la impressió en 3D atorga uns avantatges competitius davant la competència, ja que permet fer les millores sobre el producte d'una manera més fàcil i barata. A més, amb la impressió en 3D desapareixen els costos relacionats amb la logística, facilitant la producció en qualsevol part del món».

A més, propietaris privats de cultius ecològics, empreses d'enginyeria agrònoma, centres educatius i clients particulars ja han mostrat interès en el producte, que el 2019 té prevista la seva venda a través de comerç electrònic per donar cobertura global.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.