Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reserves hídriques continuen per sobre del 50 % a les Illes, excepte a Formentera

22491

Les reserves hídriques a les Illes es troben per sobre del 50 %, excepte a Formentera, que se situa en el 47 %, un 4 % manco que el mes de maig. En conjunt els recursos han davallat del 64 % al 61 %. A Menorca ha augmentat un 5 % i es col·loca al 61 %, a Mallorca la baixada és del 4 % i se situa al 62 %, mentre que a Eivissa davalla un 5 % i s’estableix al 50 %. Aquesta baixada generalitzada és deguda principalment a l’increment de la demanda dels darrers mesos. Els recursos estan un 2 % per davall dels recursos del mateix mes de l’any passat.

Quant a l’índex de sequera, hi ha un descens generalitzat a totes les unitats, de les quals els més significatius són a Artà, al Pla i a Tramuntanta Nord i Sud. Així i tot, totes les unitats continuen en escenari de normalitat, tot i que l’índex mostra valors de prealerta a les unitats de demanda de Manacor-Felanitx, Eivissa i Formentera. Cal recordar que no entraran a l’escenari de prealerta fins que romanguin per davall del llindar de 0,5 durant tres mesos seguits.

Si es comparen les dades generals de l’índex de sequera amb els anys anteriors, la situació és semblant al juny de 2017, tot i que a les unitats de demanda de Tramuntana Sud i Artà han millorat, mentre que a les Pitiüses ha empitjorat. Si comparam les dades amb les de fa dos anys, la situació és millor, sols inferior a Menorca.

Ateses les pluges del juny, que el mes de juliol sol ser sec i que els consums del mes de juliol són elevats, es preveu que les unitats de demanda com UD Menorca i Tramuntana Sud puguin entrar en situació de prealerta el mes vinent i es mantindria així a Manacor, Eivissa i Formentera.

Pel que fa a les precipitacions, les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia indiquen que el mes de juny ha estat un mes humit a les Illes Balears (142 %). Per illes, ha estat normal a Eivissa (95 %) i humit a la resta d’illes (Menorca (156 %), Mallorca (145 %) i Formentera (162 %).

Pel que fa a la precipitació acumulada, el darrer any posa de manifest un superàvit del 22 % a Menorca, del 13 % a Mallorca, i un dèficit del 11 % a les Pitiüses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.