Setmanari d'informació local - 138 anys

Les dades sobre Menorca apareixeran per separat als estudis de l’Institut d’Estadística de les Balears

22449

El partit Més per Menorca ha volgut mostrar aquest dilluns la seva «satisfacció» perquè, per primera vegada, l'Institut d'Estadística de les Illes Balears farà un tractament desagregat per illes de les dades que gestiona.

Aquesta nova forma de gestió de la informació és produeix gràcies a les esmenes presentades per Més per Menorca a la modificació de la Llei 3/2002, de 17 de maig, d'Estadística de les Illes Balears, a través de la Llei 5/2017, de 25 de juliol, de modificació de la Llei 3/2002, de 17 de maig, d’estadística de les Illes Balears.

El nou text preveu:

Article 22. Desagregació territorial

En el desenvolupament de l’activitat estadística s’ha de considerar especialment l’estructura insular i l’organització territorial adequada per a l’obtenció de dades i la presentació dels resultats.

En tot cas, en el desenvolupament de l’activitat estadística, que s’ha de dur a terme amb la major desagregació territorial possible, s’ha de procurar un equilibri entre el cost i els objectius que es pretenen i una proporcionalitat amb els recursos humans i materials disponibles.

En la sol·licitud d'informació per escrit sobre el compliment d'aquesta novetat en el tractament de les dades, el Govern ha explica que una de les novetats és que, dins 2018, hi ha una nova operació estadística, el nivell de renda i de pobresa, obtengudes a partir de l'Enquesta de Condicions de Vida que es publicarà, per primera vegada, amb desagregació insular. Cal assenyalar que de les 40 noves operacions del programa anual 2018, 37 preveuen en la seva fitxa d’inventari la desagregació territorial insular o inferior de les seves dades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.